Het chromosoomrapport

Toen Warre een paar dagen oud was, lieten we (op aanraden van onze gynaecoloog dokter Decleer) zijn bloed trekken voor een chromosoomonderzoek. Het had geen zin om het uit te stellen, zei hij, vergelijken zouden we toch doen. En dat is waar! Iedereen doet dat en bij ons zou dat niet anders zijn, integendeel zelfs. Warres bloed werd getrokken en naar het labo gestuurd.

Vandaag zijn we elf weken later en hebben we nog steeds geen antwoord. Toch niet officieel, want het onvermijdelijke vergelijken heeft ons al veel wijzer gemaakt. Warre groeit als een kool en commentaren als: 'hij gaat zijn broer voorbij steken' bleven niet lang uit. 'Ja mevrouw, we hebben ondertussen geleerd dat we ze niet mogen wassen op 60 graden' voegen we daar dan met een uitgestreken gezicht aan toe.

Ondertussen wordt Briek nog steeds opgevolgd door dokter Cuypers en hij volgt zijn eigen curve. Dat wil dus zeggen dat de titel van deze blog niet meer klopt. Onze Briek groeit wel, maar omdat de titel 'het jongetje dat traag groeit' gewoon niet zo leuk klinkt laten we het maar zo!