Brieks 'anders zijn' krijgt een naam

Of toch een beetje, een deletie op de korte arm van Brieks twintigste chromosoom luidde het. 'Een hele mond vol,' gaf professor Devriendt (prof genetica in Leuven en Kortrijk) zelf ook toe. Professor Devriendt had zijn naam niet gestolen en is dan ook een van de weinige vrienden die we in de medische wereld gemaakt hebben.

Hij bekeek Briek van kop tot teen en zei dat het een heel mooi ventje was, iets wat wij alleen maar konden beamen natuurlijk. Hij vertelde ons ook dat hij geen antwoorden had voor ons, het tekort van Briek is uniek en niemand weet ook hoe het verder zal lopen. Briek zal wel zeker lichamelijk sterker worden en het 'niet kunnen stappen' is ook maar een tijdelijk probleem. Verder wordt er vermoed dat Briek een mentale beperking heeft en hij nooit helemaal zal bijbenen met de rest van zijn leeftijdsgenoten.

Gelukkig doen wij niet aan vermoedens, zolang Briek leerbaar is en blijft, stimuleren we hem zoveel we kunnen. Briek krijgt 2x kiné per week en wij worden allemaal begeleid door 'Start West-Vlaanderen'. Zie link.