Controle in Gent

Net voor de grote vakantie trokken we terug met Briek naar het UZ. Dokter Van Coster was heel positief over Briek en zei dat hij een grote vooruitgang gemaakt had sinds de eerste keer dat hij Briek zag. En inderdaad, ons kleine ventje mag dan wel nog niet helemaal bijgebeend zijn met zijn leeftijdsgenootjes, als we eraan terug denken dat hij 6 maanden geleden zwaar afwijkend kijkgedrag had (Briek keek alleen maar naar zijn handen, door zijn slecht zicht) dan is hij enorm geƫvolueerd. Om op te meten hoe het verder staat met zijn evolutie werden we doorverwezen naar het COS, het ontwikkelingscentrum in Gent.

We hadden ook nog een afspraak met de oogarts. Veel mensen vroegen ons al hoe ze de ogen van baby's testen en daarom heb ik er een foto van gemaakt.

Nu moet ik er eerlijkheidshalve wel aan toevoegen dat de oogtest deze keer niet lukte. Je ziet op de foto een vrouw met een bord voor zich. Jonge baby's worden aangetrokken door de zwart en witte strepen. Die strepen worden steeds dunner en baby's met slecht zicht zien de dunste strepen niet. Iets oudere baby's die verzot zijn op kiekeboespelletjes (zoals onze Briek) zoeken eigenlijk alleen maar de vrouw achter het bord!

De oogarts merkte op dat Brieks netvlies zeer mooi en onbeschadigd is. Wat zeer vreemd is, want Briek huilt geen tranen en knippert bijna nooit. Op 7 augustus wordt Briek onderzocht door een specialist in oogleden en traanvocht e.d.